Dorp loopt massaal uit voor Das Groessen Kwis

Het was een proefballonnetje. Zou Groessen warmlopen voor een grote dorpskwis? De stichting Das Groessen kan deze vraag inmiddels volmondig met ‘ja’ beantwoorden. Maar liefst 33 teams hebben zich aangemeld voor de eerste editie van de Das Groessen Kwis op zaterdag 17 juni. Dat betekent in de praktijk dat honderden dorpelingen zich deze avond buigen over  het dikke vragenboek.

De stichting Das Groessen is bekend van de gelijknamige manifestatie, die in 2015 voor het eerst werd gehouden. Toen liep het dorp massaal uit en besloot de stichting dit evenement definitief op de agenda te zetten als driejaarlijks evenement. Zondag 24 juni 2018 staat de volgende editie gepland!
Om in de tussenjaren niet stil te zitten, werd besloten een dorpskwis te organiseren met als inzet de titel ‘Knapste Koppen van Groessen’. Voor de Das Groessen Kwis kon je je tot vorige week als team inschrijven. Dat gebeurde massaal: vriendenteams, verenigingen, buurten en kennissen. De meest mooie combinaties zijn ontstaan. Vrijwel ieder team heeft een flinke bezetting en bestaat doorgaans uit minimaal tien personen. Soms zelfs meer. Dat betekent dat er op 17 juni meer dan 350 mensen aan het kwissen zijn. En dat betekent kwissen in de breedste zin van het woord. Ieder team gaat op een zelfgekozen locatie aan de slag en zal zeker niet de hele avond op de stoel hoeven blijven zitten.
De Das Groessen Kwis begint zaterdag om 19.30 uur met het ophalen van de kwisboeken bij Rinoceros Groessen. Om kwart voor twaalf moeten die boeken daar weer zijn ingeleverd en is het tijd voor een naborrel aan de bar. Twee weken later vindt op 1 juli de prijsuitreiking plaats tijdens een grote feestavond bij Zaal Gieling in Groessen. Daar is iedereen welkom, ook niet kwissers. De Liemerse band Josie Jo zorgt voor de muzikale omlijsting. Deze avond wordt een ludiek inkijkje gegeven in de prestaties van alle deelnemers in beeld en geluid! Maar eerst de kwis op 17 juni…