Inschrijving Das Groessen Kwis van start

Startsein gegeven met nieuwe website

Een nieuwe website, een bekende Nederlander die een filmpje inspreekt en Groessenaren die op de achtergrond alvast teams samenstellen. De Das Groessen Kwis is nu al een hit in Groessen. De officiele inschrijving is nu officieel van start gegaan met het lanceren van de gloednieuwe website.

De website is na bemiddeling door De Liemerse Uitdaging geheel gratis gebouwd door het bedrijf BOOOM Digital uit Arnhem. “Omdat wij pas sinds kort een stichting zijn, maakten we vooral gebruik van Facebook”, vertelt bestuurslid Manouk van Dijk van de stichting Das Groessen. Zij begeleidde samen met Milan Brouwer uit Zevenaar, eigenaar van BOOOM Digital – het complete proces. “Met onze site hebben we nu een prachtig visitekaartje waar je niet alleen kunt terugkijken op een fantastisch evenement zoals de manifestatie Das Groessen, maar waar je ook alles kunt vinden over de Das Groessen Kwis, zoals de inschrijfformulieren.”

Op de nieuwe website is meteen een bijzonder kick-off moment te vinden. Niemand minder dan André van Duin geeft daar de aftrap voor de eerste editie van de Das Groessen Kwis. Nederlands bekendste komiek heeft speciaal voor dit gloednieuwe evenement een filmpje ingesproken.

Alles draait om 17 juni 2017 wanneer gestreden wordt om de titel ‘Knapste Koppen van Groessen’. Iedereen kan deelnemen aan de Das Groessen Kwis. Vrienden, familie, buurt, bekenden, verenigingen. Het speelt zich allemaal op twee avonden af. Op zaterdagavond 17 juni worden de ‘kwisboeken’ uitgedeeld waarmee de deelnemende teams een avond lang aan de slag gaan. Voor middernacht moet alles weer worden ingeleverd en is het tijd voor een ‘afterkwisborrel’. Precies twee weken later – op zaterdag 1 juli – vindt tijdens de feestavond bij Zalen Gieling de prijsuitreiking plaats.

De kwis bestaat voor een deel uit Groessense weetjes, kiekjes, sport, muziek en nog veel meer. Uiteenlopende Groessense en niet Groessense onderwerpen komen langs in deze kenniskwis, die echter ook praktische en algemene opdrachten bevat. Dus ook als je niet uit Groessen komt, kun je ver komen in de eindrangschikking. De kwis bevat serieus denkwerk, maar ook veel humor. Het houdt de deelnemende teams een avond lang bezig.

De stichting Das Groessen daagt vriendengroepen, kennissen, buurten, verenigingen uit om teams te vormen. De teams kun je helemaal vrij samenstellen en zelfs het aantal deelnemers maakt niet uit. Het kan dus zelfs zo zijn dat een vereniging meerdere teams inschrijft. Inschrijven kan via www.dasgroessen.nl.