Kindercomité wint eerste editie Das Groessen Kwis

Met slechts zes punten voorsprong heeft het Kindercomité Groessen de eerste Das Groessen Kwis gewonnen. Op de tweede plaats volgde Dames 1 & 2 Handbal van Sportclub Groessen. De prijzen werden gisteravond uitgereikt tijdens een drukbezochte feestavond.

De stichting Das Groessen mocht maar liefst 33 teams inschrijven voor de eerste editie van de Das Groessen Kwis. Dat betekende in de praktijk dat er ongeveer vijfhonderd mensen op zaterdag 17 juni op een zelf gekozen locatie aan het kwissen waren. Totaal waren er duizend punten te halen. De winnaars kwamen tot 691 punten.

Tijdens de feestavond in een afgeladen Zaal Gieling werd er op humoristische wijze teruggekeken op de kwis. De spanning steeg naar grote hoogten toen de prijzen verdeeld werden. De top vijf bestand uit De Lamme Takken (5), Firma Vlak en Strak (4), Oude A (3), Dames 1 & 2 Handbal (2) en de winnaar het Kindercomité.

De geheime opdracht, een theorie rijexamen afgenomen door verkeersschool De Kinkelder, werd door Rutger Nieuwland het best gemaakt. Hij sleepte hiermee belangrijke punten in de wacht voor het Kindercomité.

De Stichting Das Groessen heeft inmiddels besloten om een vervolg op de Kwis te geven. Over twee jaar staat deze weer op het programma. Volgend jaar is het namelijk tijd voor de Das Groessen Manifestatie (zondag 24 juni).

Heb jij meegedaan aan de Das Groessen Kwis? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de (juiste) antwoorden! Hieronder kun je nogmaals het vragenboek, het antwoordboek, de uitslag van de geheime opdracht en de uitslag van de Das Groessen Kwis 2017 downloaden.