De Das Groessen Kwis komt er weer aan!

Voor de vierde keer organiseert Das Groessen dé kwis voor het hele dorp.  Een kwis voor jong en oud, voor ras echte én nieuwe Groessenaren en iedereen die voor Groessen een plekje in zijn hart heeft. De vragen gaan over het dorp Groessen, bekende dorpsinwoners maar ook over algemene kennis, nieuws en muziek. Zo kan iedereen meedoen!

De Das Groessen Kwis wordt deze keer gehouden op zaterdag 15 juni 2024. Op deze dag zullen tientallen teams bij elkaar zitten om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Een van de hoogtepunten van deze avond is ieder jaar de Geheime Opdracht. Zo hebben de teams al eens een officieel theoretisch verkeers examen, een spellingsdictee en een judocompetitie moeten houden. Genoeg ingrediënten dus voor een gezellige avond!

Hoe het begon

Met het evenement ‘De Das Groessen Kwis’ werd er in 2017 voor het eerst gestreden om de titel ‘Knapste Koppen van Groessen’. Het Kindercomité Groessen won deze editie. Op zaterdag 15 juni 2019 werd voor de tweede keer de Das Groessen Kwis gehouden. Twee jaar naar dato streden 27 teams (vriendengroepen, verenigingen, buurten, bekenden en families) opnieuw om de titel. Een aantal teams wist meer dan dertig kwissers op te trommelen. Dat betekende in de praktijk dat er ongeveer vijfhonderd mensen op een zelfgekozen locatie in en rond het dorp aan het kwissen waren. De winnaar van 2019: De Handbaltoppers, met 780 punten! Totaal waren er duizend punten te behalen.

De derde editie werd op zaterdag 11 juni 2022 gehouden. Er streden deze keer 26 teams om de titel en voor de tweede keer mocht het Kindercomité Groessen deze mee naar huis nemen.