Over de stichting Das Groessen

De stichting Das Groessen is in 2014 ontstaan uit de Commissie Ondernemerschap van de Dorpsraad Groessen. De Dorpsraad initieert graag nieuwe initiatieven, die vervolgens op eigen benen kunnen staan. Daarom besloot de commissie in 2015 verder te gaan als stichting.

Mede dankzij de Liemerse Uitdaging werden in juli 2015 bij notaris Jan van Swetselaar van Notariaat Duiven Westervoort de benodigde handtekeningen gezet onder de stichtingsakte.

Het eerste wapenfeit van de – toen nog – commissie Das Groessen was het organiseren van de gelijknamige manifestatie. Zo’n zeventig bedrijven en verenigingen uit Groessen namen deel. Het evenement trok duizenden bezoekers en bleek een daverend succes. Al snel werd besloten er een terugkomend festijn van te maken. In 2018 stond de tweede editie op het programma op en rond het Schuttersplein. Met nog meer deelnemers en bezoekers. En vooral veel verenigingen die samen optrokken. Groessen was trots op wat samen werd gepresteerd.

Tussendoor kwam Das Groessen ook met een nieuw evenement: De Das Groessen Kwis in 2017. Weer stond het dorp op zijn kop. Honderden deelnemers verdeeld over 33 teams ‘kwisten’ er op een zomeravond lustig op los om vervolgens tijdens een feestavond twee weken later te ontdekken dat het Kindercomité de eerste wisseltrofee in de wacht wist te slepen. In 2019 en 2022 zijn de tweede en derde editie van de Das Groessen Kwis gehouden.

Team Das Groessen

Het team vanaf links: Paula van Remmen, Edwin Neijenhuis (voorzitter), Shannon van Kerkhoff (secretaris), Anton Mulder (penningmeester), Milou Visser en Chandon Sanders.
Foto: Sjoerd Geurts.

Historie

Hier onder staat het bestuur van Das Groessen vanaf 2017 tot 2021: Vanaf links Sjoerd Geurts (voorzitter), Dorien den Balvert (secretaris), Manouk van Dijk (secretaris), Shannon van Kerkhoff, Wouter Derksen, Anton Mulder (penningmeester) en Edwin Neijenhuis.
In 2021 is Wouter Derksen er mee gestopt en werd Milou Visser nieuw bestuurslid.

Middelste foto: 2016-2017: Vanaf links Anton Mulder, Dorien den Balvert, Wouter Derksen, Theo Scholten, Sjoerd Geurts, Manouk van Dijk en Tom Lentjes.

Onderste foto: 2014-2016: Vanaf links Ans Berendsen, Wouter Derksen, Dorien den Balvert, Tom Lentjes, Theo Scholten, Sjoerd Geurts.

Das Groessen

Vraagje?