Tweede digitale Das Groessen Kwis valt in de smaak

De stichting Das Groessen verraste het dorp op zaterdag 16 januari met de tweede digitale quiz deze pandemie. De eerste vond vorig jaar op Paaszaterdag plaats. Dit keer namen maar liefst 216 mensen deel en de livestream via Facebook werd door ruim 2000 mensen bekeken.

Omdat veel evenementen worden afgelast, vond het bestuur Das Groessen het tijd om voor de tweede keer deze pandemie een ‘Digitale Das Groessen Kwis te organiseren’. Dorpsvragen, filmpjes, algemene vragen. Alles kwam in de quiz voorbij. Zaal Centrum Gieling speelde hier mooi op in met een speciale ‘Das Groessen To Go Borrel Box’, die deelnemers konden bestellen. De kwis kende veel humor. Veel Groessenaren, maar ook burgemeester Huub Hieltjes, spraken vragen in. De historische filmfragmenten vielen in de smaak. De quiz werd uitgezonden via Facebook en kon ook gevolgd worden door mensen die niet met Facebook bekend zijn. De presentatie was live in handen van Sjoerd Geurts, tevens voorzitter van de stichting Das Groessen. De resterende bestuursleden hielpen op afstand mee. Alles volgens het coronaprotocol. “We hadden zowel Groessense als algemene vragen”, vertelt Geurts. “Dat er net als de vorige editie zoveel mensen mee hebben gedaan vinden we geweldig. Wij wilden iedereen vooral een leuke en gezellige avond bezorgen. Gezien de leuke reacties is dat gelukt. Samen hebben we er iets leuks van gemaakt.”

In de Groessense huiskamers werd met gezinnen gekeken naar de livestream op laptop of smart-tv. Met de smartphone kon ieder gezinslid via het systeem Kahoot live zelf de antwoorden geven, waardoor er binnen de huiskamers ook nog eens een familie competitie ontstond en er regelmatig tussenstanden werden gegeven. “Deze avond was een cadeautje voor ons allemaal”, schrijft deelnemer en prijswinnaar Bert van Kempen (derde plaats) in zijn reactie op Facebook.

De eerste vijf deelnemers in de eindrangschikking vielen in de prijzen, die werden gekocht bij Groessense ondernemers en nog dezelfde avond thuisbezorgd bij de winnaars.

De winnaars: 1. Esther, Bert en Hans, 2. Renzo Meijer, 3. Bert’s familie, 4 A. van Kerkhoffjes en 5. Fred Driessen.